10 Najlepších a najdrahších Scarlet & Violet TCG kariet

Chcete poznať 10 najlepších a najhodnotnejších kariet v novej základnej sade Pokémon TCG Scarlet and Violet? V tomto blogu sa dozviete viac, vrátane hodnoty jednotlivých kariet.

Najnovšia sada Pokémon TCG je vonku a začína úplne novú generáciu Pokémon Scarlet and Violet. Existuje veľa skvelých kariet na zbieranie a tu je desať najlepších.

 

ARVEN, Illustration rare

Na čísle desať sa nachádza Illustration rare Arvenova trénerská karta. Táto karta je v súprave uvedená ako číslo 249 a považuje sa za špeciálnu illustration rare kartu.

Táto karta s krásnou ilustráciou od umelca Kantara zobrazuje Arvena, ako pripravuje stôl svojmu chlpatému priateľovi Mabosstiffovi: Arven sa dokonca nakrátko objavil na Mabosstiffovej vlastnej ilustračnej vzácnej karte. Arven vystupuje na poprednom mieste v hrách Pokémon Scarlet a Violet ako váš sprievodca príbehom Path of Legends. Jeho starostlivá osobnosť a láska, ktorú má k svojim Pokémonom, sú dokonale zachytené v tejto neuveriteľnej karte trénera. 

Momentálne sa karta ARVEN Illustration rare predáva okolo 14 eur. (cena je ku dnu 7.4.2023) 

KORAIDON EX, SECRET RARE

Ďalej je tu prvé vystúpenie jedného z legendárnych Pokémonov Scarlet and Violet. Konkrétne sa na tejto karte nachádza exkluzívny Koraidon. Koraidon EX Secret Rare je považovaný za hyper rare a má číslo 254 v súprave.

Toto je štvrtá verzia Koriadon EX v základnej sade Pokémon Scarlet and Violet a nie je to poslednýkrát, čo sa Legendary objaví na tomto zozname. Tajná vzácna verzia Koraidonu patrí do malej podskupiny hyper-vzácnych kariet so zlatými okrajmi a fóliovými efektmi, čo ich označuje ako jedny z najvzácnejších kariet v celej sade. Najmä karta Koraidon využíva rovnakú pózu a kompozíciu ako karta Full Art Koraidon EX, len teraz s lesklým zlatým povrchom.

Momentálne sa karta KORAIDON EX SECRET RARE predáva okolo 20 eur. (cena je ku dnu 7.4.2023) 

PENNY, Illustration rare

Na ôsmom mieste máme ďalšiu trénerskú kartu Alternative Art, tentokrát s plachou Eevee a milujúcou Penny. Karta Penny’s Alternative Art má číslo 252 v sade a je ďalšou vzácnou ilustráciou.

Rovnako ako karta Arven's Alt Art, špeciálna karta Penny má špeciálny spôsob prekladu jej osobnosti z Pokémon Scarlet and Violet. Penny’s Alternative Art, ilustrovaný talentovanou OKACHEKE, zachytáva jej jemnejšiu stránku, zobrazuje ju, ako ticho sedí v jednej z tried Akadémie a vyhrieva sa v západe slnka ďalšieho dlhého dňa. Je to jedna z najviac podhodnotených kariet v celej sade, najmä v porovnaní s niektorými inými kartami Alternative Art Scarlet a Violet, ale práve preto je taká žiaduca.

Momentálne sa karta PENNY, Illustration rare predáva okolo 15 eur. (cena je ku dnu 7.4.2023) 

Great TUSK EX, Illustration rare

Ďalšou kartou na našom zozname je prvý výskyt karty Alt Art Pokémon, pravdepodobne najžiadanejšej kategórie kariet vo všetkých Pokémon TCG. Pokémon SV TCG má celkovo 6 kariet alternatívneho umenia Pokémon a 4 z nich sú na tomto zozname. Číslo 246 je Illustration rare verzia Great Tusk EX.

Táto karta je do istej miery spojená s inou Paradox verziou Donphan, Iron Treads. Obe karty predstavujú Past a Paradox Pokémona v púšti Paldean, kde ich prvýkrát nájdete v hre. Predovšetkým u Great Tuska môžeme spozorovať podarenú ilustráciu zachytenú od Pani Kobayashi, kde dokonale zapuzdruje prvotnú energiu Past Paradox Pokémonov, keďže Great Tusk stojí osamotene, neohrozený púštnou búrkou, ktorá okolo neho víri.

Momentálne sa karta Great TUSK EX, Illustration rare predáva okolo 25 eur. (cena je ku dnu 7.4.2023) 

MIRIAM, FULL ART

Dokončením prvej polovice zoznamu najlepších kariet Pokémon Scarlet and Violet TCG je naša prvá (a jediná) karta Full Art Trainer. Miesto číslo 6 patrí Full Art verzii Miriam, ultra vzácnej karte, ktorá má v sade číslo 238.

Karta Miriam's Full Art, ktorú ilustroval Sanosuke Sakuma, je ďalšou, ktorá dokáže zachytiť jej hravú osobnosť na jedinom obrázku. Od pestrých farieb až po živú pózu a rámovanie sa Miriam’s Full Art pripája k dlhému zoznamu ďalších fantastických kariet Full Art, ktoré zberatelia a hráči z celého sveta chcú mať vo svojich zbierkach.

Momentálne sa karta MIRIAM, FULL ART predáva okolo 25-27 eur. (cena je ku dnu 7.4.2023) 

MIRAIDON EX, SECRET RARE

Na začiatku zoznamu 5 najlepších je karta Secret Rare Miraidon. Táto hyper-vzácna karta má číslo 253 v súprave a má veľa podobností s Koraidon Secret Rare, o ktorej sme predtým diskutovali.

Zlaté okraje a povrch opäť označujú túto kartu ako jednu z mála kariet Secret Rare v tejto sade. Rovnako ako karta Koraidon, aj Miraidon je tu v rovnakej póze ako na karte Full Art Miraidon (ktorá je tiež jednou z najcennejších kariet v Scarlet and Violet TCG). Jednou z výhod, ktoré má Miraidon oproti Koraidonu, je jeho použiteľnosť, keďže sa už objavilo niekoľko balíčkov, ktoré fantasticky využívajú schopnosť Miraidonovej tandemovej jednotky.

Momentálne sa karta MIRAIDON EX, SECRET RARE predáva okolo 25-28 eur. (cena je ku dnu 7.4.2023) 

KORAIDON EX, Illustration rare

Štvrté miesto na zozname je opäť Koraidon, len tentoraz je to alternatívna umelecká verzia Scarlet Legendary. Od tohto momentu budú všetky karty predstavené alternatívnymi umeleckými verziami ich pôvodných variantov, čo je špeciálna ilustrácia vzácna vzhľadom na ich vzácnosť. Koraidon Alternative Art je číslo 247 v súprave.

Umenie, ktoré ilustroval Ryota Murayama, zobrazuje Koraidona prenasledovaného cez bujnú džungľu dávnej minulosti. K Legendary sa pripája roztomilá malá Dedenne, ktorá behá po hustom lístí, zatiaľ čo Scarlet Paradox Pokémon stojí na okraji a sedí v plnej výške svojej sily. Toto je krásna karta, ktorá dokonale zobrazuje rozdiely medzi Koraidonom a Miraidonom a ktorú bude mať každý zberateľ rád.

Momentálne sa karta KORAIDON EX, Illustration rare predáva okolo 55 eur. (cena je ku dnu 7.4.2023) 

GARDEVOIR EX, Illustration rare

Do prvej trojky patrí jedna z najočakávanejších kariet celej sady, Illustration rare Gardevoir EX. Táto karta je v súprave pod číslom 245.

Táto karta, spolu s ilustračnými vzácnymi variantmi Raltza a Kirlie, spôsobila veľký rozruch pred vydaním hry Pokémon SV TCG. Všetky tri karty ilustroval nesmierne talentovaný Jiro Sasumo, ktorému sa podarilo zhrnúť krátky príbeh Gardevoir a ich rodiny do troch kariet. Každý z nich je nádherný a plný detailov, ktoré sa prenášajú z karty na kartu, a Illustration rare Gardevoir je vrcholom. Zaslúži si svoje miesto ako jedna z najlepších kariet v sade.

Momentálne sa karta GARDEVOIR EX, Illustration rare predáva okolo 55-58 eur. (cena je ku dnu 7.4.2023) 

MIRAIDON EX, Illustration rare

Miraidon EX sa vracia, aby získal striebornú medailu za základnú sadu Scarlet and Violet TCG. Tentoraz je to Illustration rare verzia Miraidon EX, číslo karty je 244.

Rovnako ako karta Illustration rare Koraidon dokonale predstavila Past Paradox Pokémona, Alt Art Miraidon robí to isté pre budúcnosť. Miraidon, zaliaty futuristickými neónovými svetlami a hliadkujúci v takmer kyberpunkovom meste sa elegantne vznáša a pripája sa k nemu neďaleký Daschbun.

Momentálne sa karta MIRAIDON EX, Illustration rare predáva okolo 70 eur. (cena je ku dnu 7.4.2023) 

MIRIAM, Illustration rare

Poslednou, ale určite neposlednou je najdrahšia karta z celej sady Pokémon Scarlet and Violet TCG: Illustration rare Miriam.

Zatiaľ čo jej karta Full Art ukázala jej hravosť, Miriamina karta Illustration rare ukazuje svoju nemotornejšiu stránku, keď sa pohráva s veľkou kopou papierov a kníh. Štýl tejto karty je pravdepodobne jedným z najväčších dôvodov, prečo je takým hitom: medzi pop-artovým prístupom, roztomilou pastelovou paletou a dokonca aj s Pikachu v rohu karty. Táto karta je neuveriteľne príjemná a jedna z najkrajších v celej sade.

Momentálne sa karta MIRIAM, Illustration rare predáva okolo 89 eur. (cena je ku dnu 7.4.2023)

Všetky dostupné produkty Scarlet & Violet nájdete na našom e-shope za super ceny.

Späť na blog

Pridať komentár

Upozorňujeme, že komentáre musia byť pred publikovaním schválené.